Rocks, farväl

Varför lägger de ner min stammis-skivbutik för, säg mig? Jag blir faktiskt, helt seriöst, ledsen! Pratar förstås om Rocks i Globen City! Egentligen tycker jag inte mycket om skivbutikskedjor, opersonligt och så vidare (som en riktig musiksnobb, jag är så töntig) men Rocks i Globen har alltid (okej, jag har hängt där i ca tre och ett halvt år, sen flytten hit) haft grymt sortiment, och tipsat om de bästa skivorna jämt! Varje gång jag har köpt nya skivor har jag bara behövt gå rakt fram till tipshyllan, och där har de jag letat efter alltid funnits! Ja, jag känner starkt för det här, ju!
image63

"And if you ever get lonely, you just go to the record store and visit all your friends." (Säger Penny Lane (Kate Hudson) till William Miller (Patrik Fugit) i tidernas bästa film Almost famous, 2000) 

Och så gör de så här

att det inte finns ett jota att se på tv på torsdagskvällar. Före klockan 22 that is. För då jäklar kommer vapnen fram! Mad men (kanal 9 22.05), Californication (tv 4 22.35), Damages (tv3 22.00) samt rolig-elake Gordon Ramseys program där han ska skälla på restaurangägare med mögel bakom spisen (Gordon Ramseys kitchen nightmares, kanal 5 21.55). Why, oh why?

Tablåkonstigheter

Blir lika irriterad varje gång en tv-kanal väljer att lägga en bra serie på en konstig tid, och konstiga egenproducerade program på bästa sändningstid. Som Gossip Girl och Brothers & Sisters, båda riktigt bra kvalitetsserier som Kanal 5 väljer att lägga kl 20 respektive 22, medan de trycker in I huvudet på Gynning på den bästa tiden en vardagskväll, 21.00. Eller nya danska serien 2900 Happiness som jag blev lite små-hooked på efter premiäravsnittet och tänkte följa, men som Tv3 tycker är kul att sända kl 19.00. Konstigheterna gör mig sur.


(Något som också gör mig sur är biblioteken i Stockholm. Man reserverar en bok. Man bestämmer sig för att hämta ut den på sitt närmsta bibliotek. Man står etta i reservationskön. Man ser att boken finns inne på ett annat bibliotek. Man tänker, yes, imorrn har de skickat den till mitt bibliotek och man kan hämta ut den. Nej, det kan man inte.)


image62

                                                                                      












Sur?


Lightspeed Champion & vart jag får allt ifrån

Hörde Lightspeed Champions låt Galaxy of the Lost för ett tag sen, men innan jag hann komma ihåg att ladda ner låten föll Devonte Hynes (f.d. Test Icicles) nya akt ur minnet. Så dök nya videon till hans låt Tell me what it's worth upp på MTV och snabbt som attan fanns den och nästan hela resten av albumet Falling off the Lavender Bridge på min iPod. Grymt bra låtar med finurliga texter, Lightspeed låter som en mix av Bloc Party och Conor Oberst OCH har gjort en cover av The Strokes låt Heart in a cage (från First Impressions of Earth, 2006) live som borde höras! Jag som avgudar Strokes blev såklart glad bara av åsynen av mp3an, och den är faktiskt en riktigt charmig version av låten. Lyssna annars särskilt på Dry Lips, Everyone I Know is Listening to Crunk och No Surprise (for Wendela)/Midnight Surprise. Och Galaxy of the Lost såklart. 

image61
Lightspeed Champion (från www.omahype.com )

Eftersom jag är smått teknikhandikappad och inte använder vanliga nedladdningsprogram för att få min musik måste jag tipsa om min primära musikkälla, grymma Elbows som är en musikbloggsaggregator (där man kan söka artistvis och därifrån slussas till lämpligt blogginlägg bland webbens sjuka mängd musikbloggar där den eftersökta mp3an (samt ofta en smart kommentar eller recension) finnes). Hype Machine är också ett bra exempel, som jag också ofta anvädner. Ett besök på Elbows/Hypem medför ofta att man hittar ny musik, som finns tipsad om på samma blogginlägg, vilket såklart är sjukt kul och jag kan fastna i timmar (när jag borde plugga, usch)! Besök! 

Gossip Girl, yes I love it

En seriepremiär helt i min smak ikväll på 5an (20.00, halvkass tid, hade hellre sett den byta plats med nästa program i tablån, I huvudet på Gynning), Gossip Girl gick ut bra och jag är redan hooked. Älskar den Romeo och Julia-eska storyn mellan huvudkaraktärerna Serena Van Deer Woodsen, den rika used-to-be-populära societetstjejen, och den sociala outsidern från den "fattiga" (eller kanske mindre rika) sidan, Dan Humphry. Blake Lively som spelar den förvånansvärt sympatiska Serena spelar riktigt bra, och Penn Badgley (Dan) gör verkligen inte ett dåligt jobb han heller. Sjukt skön karaktär, den där härligt cyniska kulturella Dan! Stort plus för musiken, redan i premiäravsnittet lyckades de klämma in härliga Hard to Live (In the City) från Strokes-gitarristen Albert Hammond Jr's solodebut Yours to Keep (2006), well done! Och jag gillar bloggaspekten med sköna Kirsten Bells berättarröst som kallt kommenterar allt som händer. Jo, I know I love it.

image60
Gossip Girl (nu vill alla modeoffer ha skoluniform, can't blame them)

Bandsläpp till Hultsfred

Yes, nya band klara till Hultsfred! The Hives, härligt härligt. Bra att de inte bara spelar på WTAI! Hästpojken känns också kul att se live, likaså Danko Jones. Annars var det väl inte direkt sådär supermycket att hurra för. Men mest för att jag inte känner till dem, så det kanske blir upptäckternas år!

Hultsfred vs Where the action is

image58

                     VS

image59

Enda sen jag först hörde rykten om att EMA hade planer på ett evenemang i Stockholm i sommar samma helg som Hultsfredsfestivalen har jag varit riktigt irriterad över denna sviniga stil. Snack om det ena med det andra skälet till varför de lägger nya Where the action is under hultans sista dag är inget att köpa, det är bara dumt beteende som säkert beror på Rockpartys (som anordnat Hultsfredsfestivalen) uppsägning av EMA. Otroligt onödigt, Sverige är för litet, publiken kommer aldrig räcka till båda evenemangen, och körs Hultsfred efter ett dåligt 2007 nu i botten är det verkligen en stor onödig förlust. Jag tror inte att det kommer gå så illa, men fasiken, jag är lika sur ändå. Ja, och om någon missat hinten, så väljer jag Hultan alla gånger. Av ren lojalitet (har besökt den eminenta festivalen 2001-06), och för att Babyshambles (som jag missade på hultan06) är intressantare än Foo Fighters. (Tyvärr är mina kära vänner inte av samma åsikt, men kriget är inte slut än!) 
 
Go team Hultsfred!


High Fidelity!

Åh jag älskar denna film, High Fidelity, baserad på Nick Hornbys bok med samma namn, jag har avgudat den sen jag såg den första gången. Imagine min lycka när jag fick reda på (tack Ulle!) att den skulle gå på tv nu ikväll (kanal 5 21.00)!

image57
Rob och Dick på Championship Vinyl (från imdb.com)

Dels spelar John Cusack huvudrollen, och jag älskar Cusack i allt han gör, dels har den språkliga charmen som alla Hornbys böcker har översatts riktigt bra till filmen. Jag har en grej för filmer där huvudpersonen för en dialog med tittaren, det får en att känna sig delaktig i filmen på ett helt annat sätt än i andra filmer, som att man behövs för att föra filmen framåt. Och det värsta är att även fast jag egentligen har väldigt lite gemensamt med huvudkaraktären Rob, känner jag mig som en av gänget i hans lilla skivbutik, jag identifierar mig med honom, Jack Blacks karaktär , till och med, jobbigt nog, nördiga karaktären Dick. Jag håller med när de vill dejta en musiker, jag nickar leende när Jack Black dissar stackars medelålders mannen som vill köpa I just called to say I love you till sin dotter, och jag gör också gärna topp-5låtlistor med diverse teman. Är jag en 30-nånting, vit, musinördig man innerst inne? Jag behöver nog hjälp.  
High Fidelity, en av mina absoluta toppfemfilmer, man måste se den innan man dör, och varje gång jag ser den vill jag bo i Champinship Vinyl. Eller i alla fall jobba i en skivbutik. Men det vill jag rätt ofta.

23/12

image56

Ledighet

Hemtentan är färdigställd och inskickad! Jag är helt ledig hela helgen. Woh!
Men på måndag startar nästa kurs och jag ska till tandregleringen 8.20 (!!!)
Och på tisdag har jag lovat att följa med på lägenhetsvisning 8.30 (!!!)
Nu börjar allvaret (eller i alla fall de tidiga morgnarna).

The Darjeeling Limited

Wes Anderssons grymt härliga film om tre bröder på en andlig tågresa genom Indien är så otroligt charmig, med skön humor, en bra story och underbart soundtrack. Min favorit Adrien Brody är härligt udda i sina rosa shorts, som inte vill släppa taget om den döda pappans saker. Jason Schwartzman är helt fantastiskt  bra i mupp-mustasch och hotellmorgonrock. Och Owen Wilson är grym han med, med små inplastade aktivitetsscheman som hans härligt lågmälda assistent fixar till i sin egen kupé i tåget. Och, åh, den indiske tågkonduktören (eller vad han nu är) är ju helt underbar när han blir arg över Adriens inköpta giftorm!

image55

Ja men snälla, bara se filmen! Se den på Stockholms bästa biograf, härligt gammeldagsa Victoria på Götgatan.



Bild från filmmakermagazine.com


Drömplagg

image54

Jag vill ha den här jättefina topen från asos.com!! Men den kostar drygt 700 kronor, och sen såg jag att den är dryclean only, inte bra. (Men jag vill ha den ändå ju!)

Nu alla barn blir det filmtips!

Se Darjeeling Limited! Den är bäst! Ska förklara varför när jag blivit av med hemtentan. Cheers!


Förresten, kan ingen bryta sig in hos Unibet och stjäla deras reklamfilmer med Unibet Sha-la-la-sången så vi aldrig mer behöver se på eländet, än mindre höra.


Lika som bär

Det här var roligt tyckte jag, när jag såg Findus-reklamen med Viktor Åkerblom Nilsson och samtidigt tittade på gamla Strokes-filmen In Transit och plötsligt fick en uppenbarelse. Nick Valensi och Åkerblom Nilsson är sjukt lika!

image48 
Valensi (från www.imagesthatrock.com)        Åkerblom Nilsson (från Aftonbladet)

image50   image52
Åkerblom Nilsson (från globen eyeclinic)      Valensi (från
www.last.fm)

Men kom igen, Nick är hästlängder snyggare.

London Live & In Transit

Dagens läxa från mig: missa aldrig London Live (SVT2 19.30 tisdagar), även om man inte är överförtjust i någon av artisterna som sägs ska vara med vet man aldrig när det dyker upp någon oannonserad favorit. Som ikväll, nog för att jag är ganska överförtjust i Rufus Wainwright som sades skulle vara med, men så helt plötsligt dyker Albert Hammond Jr upp, oh joy!
The Strokes (vars ena gitarrist Albert H är) är  mitt all-time favoritband såklart, och Alberts soloalbum Yours to keep från 2006 är hur bra som helst. Och så spelade han In Transit, den absolut bästa av hans låtar, lovely!
Minns att jag upptäckte låten för några (fem, sex sådär) år sedan, en lite annorlunda version finns med i Strokes film från deras Europaturné 2001. Jo då, In Transit hette filmen också vill jag minnas, och scenen med låten är sjukt härlig, precis i slutet med flygplan och mopeder. Men hela filmen är jättecharmig! Här är de sista minuterna, se se se!

Update! Inlägget är redigerat för att förtydliga för oinsatta! Enjoy!


Vårkänsla

Jag får vårkänslor bara solen kommer fram, och det har den gjort här två dagar i rad nu, vilket är sjukt härligt. Så nu har jag börjat ta en promenad varje dag, det är helt galet vad hälsosam jag ska bli nu alltså, oj oj! Det var inte ens ett nyårslöfte. Det kunde man däremot tro att hela Södermalms befolkning hade avgett, för igår när jag och mor promenerade med varsin kaffe i handen (gotta love espresso house, som har studentrabatt) längs med Årstaviken på södersidan,  det var inte lite folk som powerwalkade swishande förbi öronen på oss om man säger så. Men det är härligt! 

Längtar verkligen efter att få handla vårkläder! Och slippa ha sjuttio lager varma tröjor och jackor och gud vet vad på sig.  

image42       image43         
   H&M                                                       H&M
image44  image45
asos.com                                                                      asos.com
image46  image47
             La Redoute                                             Sommarskor från H&M

Godis och Neutrogena

Konstigt, för efter julmat och dito godis borde man ju vilja äta salladsblad fram till påska, men har nog aldrig varit mer godissugen än nu! Varje dag bara mal det i mitt huvud, godis, godis. Nu till exempel. Och skåpen är tomma.

Det är lätt att påverkas av reklam, märkte jag när jag idag stod inne på apoteket och riktigt retade upp mig på pormaskar varpå jag, helt utom egen kontroll, med manisk blick zombie-vandrade mot Neutrogena visibly clear-hyllan, tog ner en tub ansiktsscrub och tog sikte på kassan, halade upp drygt sextio spänn, tog min gratiskasse (de bara hänger där och ser lockande ut, och då tar man ju en även fast man vet att det är omiljövänligt med plastpåsar!) och vandrade ut. Helt klart påverkad av reklamen, ni vet den där hon som spelar Lana i Smallville splashar vatten i ansiktet och bedyrar de orangea tubernas mirakelinnehåll. It better work, säger jag bara. Annars är det Smallville-Lana som betalar tillbaka mina 65 kronor!

Update! Kristin Kreuk heter Smallville-Lana och här är reklamspoten!

It's true, life will smile for you

Januari är verkligen trötthetens månad. Jag känner att jag bara räknar ner tills den tar slut. Känns som evigheters evighet.

Grammisgalan var intressant som vanligt, och inte så förvånande som vanligt, och de manliga artisterna dominerade, som vanligt. Salem al Fakir vann fyra stycken, men han förtjänar sina priser, det gör han, duktig och talangfull och skivan är verkligen riktigt bra!

image41

Säkert! vann årets kvinnliga, föga förvånande men välförtjänt den också. Undrar verkligen vad som hände med Sahara Hotnights, årets grupp, årets album, årets låt? Inte en enda fick dem, väldigt illa! Och hur lyckas de alltid vara så klockrent välklädda? Gillar att herr al Fakir valde It's true som slutnummer, den är så skönt upplyftande, och inte det självklara valet, bra där Salem. Amanda idoltvåan Jensen var förvånansvärt dålig, sjöng falskt och krumbuktade sig, med en konstig låt skriven av Vincent Pontare, innehöll den väldigt nytänkande textraden "Money makes the world go 'round...". Nejmen, vad säger du, verkligen? Har jag inte hört det där förut någon gång, känns så bekant?

Hemtenta återigen. Not liking them, not at all. Men ska bita ihop och köra igenom den. Imorrn ska jag börja. Typ.

Klagomuren

Okej, så jag tog jullov härifrån. I haven't missed you!

Hur illa är det när man är dödstrött på vintern, och grymt skoltrött. Och så kollar man i almanackan. DET ÄR BARA DEN NIONDE JÄDRANS JANUARI.
Det här är allt som är dåligt med vintern:
 Man fryser
 Det är mörkt som i graven mellan 16 och 8
 Man får djupfrysta fnastorra händer
 Man måste ha etthundratrettiosju kilo kläder på sig om man ska utanför dörren. Minst
 Ingen kollektivtrafik fungerar som den ska.
 Alla vinterjackor är fula som stryk.
 Den är lång.
 Den tar aldrig slut, och när den väl gör det, ja då är det bara några ytteputtefjuttemånader av fjösig sommar kantad av regn innan den börjar igen.
Det här är dessutom dåligt med vintern 2007/08:
 Den blir aldrig nån riktig vinter! Den regnar, blåser, gråhimlar, och snöblandat-regnar sig genom Sverige. Ska det nu vara vinter, det får man ju stå ut med när man bor i norden som söta tanten i rött i elvan sa häromdagen, så kan det väl i alla fall vara vinter på riktigt med tja inte vet jag snö och kyla kanske! Kunde vara en idé!
 Blame it on the global warming! Sluta släng all i hushållssoporna, sortera! Och kör inte bil, och släck lamporna och allt ni vet.
Det här är dåligt med januari:
 Det är sjukt lång tid av grå-vädret kvar, men allt som är trevligt på vintern, jul och nyår och pre-vinter höstmys, och ledigheter, det är redan avverkat.

Nu ska jag titta på grammisgalan i stället, så jag kan klaga på att vinnarna blev fel i år igen.


RSS 2.0