Anton & låt

En elak ögoninflammation har härjat hos mig i typ en rätt lång tid liksom. Jag är fortfarande lite slagen av den och ganska slut, tänkte därför göra ett blogginlägg modell kort och snabbt här idag. Tänkte som rubriken skvallrar om ta upp två saker.
1. Anton Abele
2. En bra låt.


Börjar med Anton. Anton är nog en rätt sympatisk kille. Att han startade upp en antivåldsgrej efter våldsdådet som tog död på en stockholmskille styrker detta. Att snubben är moderat talar kanske lite emot. Men klart är i alla fall att om man tröttnat på svenska komikerelitens roastningar, burkskrattseftermiddags-tv och andra glädjeämnen i livet kan man ta en titt på nämnde Antons youtubeklipp och debattinlägg. Snubben är helt fantastisk när det gäller underhållning. Han har nämligen inga åsikter, men han tror att han har det. Han säger ofta att saker är oacceptabla, det är ett uttryck Anton verkar gilla. Ja och det som är oacceptabelt enligt Anton, det är våld och ungdomskriminalitet. Det är också personangrepp på bloggar. (Själv älskar jag ju våld. Tycker det är fantastiskt med ungdomar som rånar. Och tycker att alla bloggar borde hänga ut och kränka någon.) Vi måste sätta ner foten, tycker Anton, vi måste stoppa detta. Det är oacceptabelt.
Tack Anton för att du identifierar fullständigt självklara och uppenbara samhällsproblem, presenterar absolut inga förslag till lösningar, sammanfattar dagens Metro för oss som inte kan läsa själva, och kräver floskelfyllda icke-aktioner av oss, samhället. Dessutom låter du som vilken pensionär som helst när du säger att bloggar är ett "hett ställe" och och att Internet är ett "digitalt vilda västern", men passar på att "kränka" din farmor med raden "Att skapa en blogg är så enkelt att t.o.m. min farmor kan göra detta på två minuter."
(Det här är btw fantatiskt)

Låten då. Jo, det är denna (spotify). Ja alltså, den här. Markus Krunegård tycker att Sverige är för litet i den.

OHNO!

Phoenix spelning på Debaser i november är såklart slutsålt (förutom biosalongsbiljetter men då kan man väl lika gärna se på tv eller nåt, säger jag). Dumt av mig. Undrar om man borde köpa biljett till Peter Doherty i december. Kanske!

Slacker

Medan övriga lägenhetsboende är och tränar sitter jag i vardagsrummet framför tv:n och äter upp Sannas förfestchips:



Och efter en tidig start med sociologins sedvanliga 8-föreläsning har jag: gått en snabb sväng på stan, ätit lurre, kollat på The Hills två nyaste avsnitt, druckit kaffe med Linnsan, kollat på tv, försökt nätshoppa skor... Slacker kanske. Men jag skyller lite på min käksmärta som bestämt sig för att återvända in i mitt liv, bah! Ja, och det är alltså därför jag har en fett stickat pannband i nyllet på bild ovan. Meen, ibland får man ha en soffpotatisdag va? Vädret är grått, också. Så nu tänker jag sitta kvar och titta på Gossip Girl. Tack för klagostunden. Trevlig fortsättning.

Nobelt

Hittade en liten omröstning på aftonbladet.se angående nobelpriset i litteratur. Kandidaterna har, kan man läsa i artikeln, tagits fram efter läsarförslag. Dessa var det flest som föreslog. Och alltså de flesta kan man ju fatta. Men att Joyce Carol Oates, Bob Dylan, Tranströmer och Astrid Lindgren, fina författare såklart allihop, står mot skämten Jan Guillou och framför allt Camilla Läckberg? Det är ju lite roligt!



Grafiken är kopierat från aftonbladet.se


Vem tycker du borde få årets Nobelpris i litteratur?
Ställningen just nu:
Joyce Carol Oates (8.8 %) Alternativ ALT1
J.K. Rowling (4.1 %) Alternativ ALT2
Tomas Tranströmer (4.3 %) Alternativ ALT3
Astrid Lindgren (64.0 %) Alternativ ALT4
Haruki Murakami (1.5 %) Alternativ ALT5
Bob Dylan (3.2 %) Alternativ ALT6
Jan Guillou (6.1 %) Alternativ ALT7
Ian McEwan (0.7 %) Alternativ ALT8
Camilla Läckberg (2.1 %) Alternativ ALT9
Annan (5.2 %) Alternativ ALT10


Forgive them, even if they are not sorry

I början vågade jag knappt lyssna på den, Strokes frontman Julian Casablancas solo-låt 11th dimension (lyssna här), för att jag visste att den var tvungen att vara så fruktansvärt bra för att Strokes länge har varit mitt absoluta favoritband alla kategorier. Sen vågade jag lyssna ungefär en gång i veckan. Nu har jag kommit fram till att den, oavsett att det är just Casablancas, är fruktansvärt bra. Så nu kan jag glädjas åt skivsläppet från denna ideal-man, 20de oktober!

Oktober

Men lilla vädret. Bara för att det nu är oktober måste du väl inte krysta fram minusgrader? Är det något du vill bevisa, eller bara på trots?


Nu ska jag i alla fall ta en promenad innan pluggdejt med Linnéa följt av fikadejt med densamme och Mirkk. För jag var inte ute på hela dagen igår. Den du.


Är det kanske nu man ska köpa en höstjacka?

RSS 2.0