Dan för dan...

För nu är det jul igen och oj så fort året har gått tänka sig. Men julkänslan infinner sig aldrig på samma sätt som den gjorde när man var yngre, det är nog dags att acceptera det nu. Men jag vet inte. Snöbrist kanske också har med det att göra. Grundskolan gav ju liksom massiva mängder christmas spirit, med pyssel i stället för lektioner och tomteorkestern i matsalen (ja så var det i vår skola i alla fall, big time mys, how I miss it!). Nu är det bara Carola väsnas på tv:n typ. Men det här är inte bitterhet. Faktiskt. Den kommer ändå krypande, julkänslan. Fast lite mindre häftigt än när man var mindre.
image39
Knäck gjorde jag inte
I dag har jag gjort godis! Tryffel närmare bestämt. Det om något är ett Chistmukkah miracle (för oss O.C-fans)! Jag är nämligen inte sådär jättemycket för att baka. Och några ser faktiskt ut som hundbajs. Men poäng för the effort som man brukar säga (eller inte). Nåväl, är det något man vill göra under julen så är det väl att äta godis, så man får väl liksom göra en ansträngning.

image38
Cusack och Kate Beckinsale i Serendipity
Tv gör också sitt till, mängder julaktiga filmer. Elf igår med Will Ferrell till exmpel, var charmig på alla sätt. Och jag älskar den där filmen vad den nu heter med John Cusack där han träffar brittiska tjejen i NY och de skriver sina nummer i en bok och på en sedel och håller på och fipplar med ödet. Men kanske älskar jag den mest för att jag älskar John Cusack... (Update: Serendipity heter den ju)
Men att stressa på stan efter allt som ska handlas (hur kan det vara så sinnessjukt mycket som ska handlas liksom?!!?), det ÄR liksom julgrejen. Jag blir i alla fall julstämnings-ig av det. Eller kanske framförallt av att bli klar med det.
Mitt i allt letar jag bostad i Uppsala. Har tittat på två rum, men tackade nej till dem. Och mja...det går sådär. Jag hoppas bara att det ska fixa sig snart så jag slipper hålla på med det. Någon som har en bostad i Uppsala på lager?
Nej nu ska jag minsann slå in julklappar (med Groundhog day i bakgrunden, gotta love Bill Murray)! Är det något som ger massvis med julkänsla så är det fanimej det.

image40
Groundhog day med Bill!

Glad jul!


Yey!

Måndagar är riktiga downers tv-mässigt!
Men yey för imorgon då det är dubbelavsnitt av Ugly Betty. Dubbel-yey! (And lovely braces).

image37

Paus och gröt

Så det har pågått en liten paus här på bloggen. Låt oss säga att jag inte har haft något att säga, och inte att jag bara är lat. Pausen är nu slut (tror jag), och here we go again. (Är inte det en Hives-låt?)

image36
                                                                          Riktig gröt

Jag är semi-vegetarian, vilket innebär att jag äter fisk och skaldjur, men inget annat kött. Till min fars stora förtret är även min mor för sådana matvanor, och kvällens middag var nyttig och god. Quinoaröra med kokosmjölk, tonfisk, majs, tomat och avocado. Allt väl hittills, och kära far beslutar sig för att det nog är bäst att han tar till konservburken gulaschsoppa, jag menar herregud, det skulle väl aldrig kunna vara gott med en liknande röra. Lite tjat från kvinnorna i huset följer varvid en trotsig soon-to-be 55-åring tar sig an utmaningen och slevar upp en stor tallrik röra. Tar en tugga. Grimaserar.
-Gröt.
-Men det kan väl inte vara så mycket äckligare än den där röran med stekt ris du brukar äta på kinarestaurangen, vädjar mor.
-Åh jo. Det här är ju verkligen...gröt!
Nåväl, man kan inte ära gamla hundar sitta och allt det där. Fast jag har lärt mig äta gröt på senaste tiden. (Riktig gröt that is)


Gunnarssons tar 60 kronor för en pepparkaka. En pepparkaka! Bara en parantes. (Men de gör världens sötaste marsipangrisar).


Herre min je, vad jag är sugen på prinsesstårta!


Roliga klubben

Den här är rolig!

Editors + Christmas spirit 2

Editors på Debaser 27de var underbart, de var riktigt bra. Sångaren Tom Smith var ett riktigt kringhoppande energiknippe, väldigt underhållande, och jaa musiken var..grym. Härligt. Dessutom väldigt trevligt att gå på konsert igen, var alldeles för länge sedan. Förband nummer ett, the Boxer Rebellion var också bra, fin musik och imponerande trummis...och ja riktigt snygg sångare. Förband två var mest som ett skämt. Ett danskt skämt. Ännu värre. The Kissaway Trail hette de, såg ut som ett pojkband med fyra sångare, varav en tog sig själv på alldeles för stort allvar av minspelet att döma (väldigt plågad uppsyn samtidigt med ett uttryck som sa hej jag sjunger vackert jag är en konstnärssjäl), och i låt efter låt fanns la-la-laa-refränger. Hemskheter.

          
      Editors                                                                  The Boxer Rebellion

Idag när vi gick mot tåget efter en heldag tentaplugg hade de satt världens finaste ljusslingor i träden vid ån i Uppsala. Väldigt julkänsla-igt. Så nu följer en jullåtlista, bara för det.

  • Fairytale of NY-Pogues (såklart)
  • Blue Christmas-Bright eyes (han gör den så charmigt)
  • Falling in love (with christmas time)-Moneybrother
  • Merry Christmas (I don't want to fight tonight)-Ramones & Something to believe in-Ramones
  • Great big sled-The Killers
  • You are the generation that bought more shoes and you get what you deserve-Johnny Boy (den är julkänsla fast det kanske inte är meningen direkt)
  • Christmas reindeer-The Knife (quirky men charmig)
  • Happy X-mas (war is over)-John Lennon (klassikern i samlingen)  

RSS 2.0