Lookig back + biljetter

Hemtentan är äntligen över. Frihet och kärlek all around.

Har kollat på säsong 3 av O.C som avkoppling under tentan, vilar hjärnan! Kom till avsnittet där Insomnia med Electric President spelas, och kom ihåg hur mycket jag tyckte om låten, blev skitglad när jag hittade vilken det var, och lyssnar sönder den big-time!

Biljetter nu beställda till Editors. Har inte varit på konsert på år och dar. (Sedan Hultsfred06 that is)
Känns bra, som att jag har hittat tillbaka till mina gamla ideal!


Förresten, hade glömt hur sjukt bra Closer, som gick på tv igår, är. Sjukt bra. Började gilla tanken på att höra Damien Rice's The blowers daughter igen, som ju är med i filmen, fast den är jätteuttjatad. Den blir bättre genom filmen, faktiskt.


Mitt i hemtenta-update

Min första hemtenta är i full gång, hoho spännande...not so much. Det är som en vanlig uppsats, fast gånger fyra och  kompaktare form av mer sammanfattat slag. Om det är något jag är dålig på här i världen så är det att vara kortfattad och sammanfatta långa texter. All the makings för en succé för min första hemtenta. Håll tummar och tår!

På tisdag är det deadline, friheten hägrar men känns ouppnåelig. Tror jag ska skriva lite på långa frågan nu faktiskt, och sedan unna mig lite shopping imorgon. Ja. Tror att jag är i flummar-mode nu, delade en flaska vin med mor under kvällen.

Genom cdon som har påbörjat ett samarbete med nelly.se får man just nu 100 kronor i presentkortsform att handla för om man prenumererar på nyhetsbreven! Ska nog ta och beställa något, yes indeed. Fick lönespec igår, månadens inkomst 364 kronor. Thank god for studiemedel, men är tacksam för det lilla här i livet. Det räcker i alla fall till en bok.

image15

and now, stay tuned for some more thoughts on tv

House! All kärlek till House och Hugh Laurie! Kasta IN barnet med badvattnet-repliken i kvällens avsnitt var guld.

Nej, nej, jag tittar inte bara på tv hela dagarna, jag lovar..typ..

Ännu mer TV

Jag älskar som sagt tv. Nu är jag lite upprörd. Varför i hela världen har de lagt sköna (O.C-liknande, och dessutom med flera skådisar därifrån) serien Hidden Palms (tv3) på sena fredagseftermiddagen?!? Antar att det är på grund av tittarsiffror, såklart, men fasiken alltså. Jag gillar den. Vem tittar på tv fredagar 16.55? Jo...jag, hädanefter!

Reklam

Älskar Coop-reklamen. Hoppas att det är som jag tror, att den är gjord på liten budjet. Den är sjukt charmig nontheless.

Shoppingtagen

Jag känner mig i shoppingtagen, men har satt köpstopp på mig själv. Dock behöver jag en lotion. Den här låter gott-doftande! Lite dyr dock...

Kärlek

Jag älskar tv-serier och jag ser nästan allt, dåligt, tråkigt, fantastiskt, långdraget, roligt, kvalitetsprogram, skräp. Mina favoriter som går nu är Grey's anatomy, Heroes, Desperate housewives, House och Dexter. Men framförallt är min nya stora kärlek Skins (torsdagar 21.55 på 5an). Underfundig brittisk humor och tonåringar som strular, drogar, har sex och sjukt underhållande problem. Tror det är första tv-serien jag har sett som har fått mig att skratta högt. Se den! Yey!

image14
Skins

(Jag vill ha Michelles hår)
(Det är så skönt att se någon med tandställning, som Jal i Skins. Då känner jag mig inte så ensam)

Editors

Idag släpade jag med mig A till city, meningen var att hitta skor men så blev inte fallet. Tråkigt för mig. Nå, det var i alla fall trevligt. Under svängen på Topshop ljöd Editors i högtalarna (bra jobbat Topshop) och jag kom att tänka på något.
På tunnelbanan till Skanstull såg vi plötsligt U med partner, och samma sak slog mig igen. Editors på Debaser Medis 27de november har jag och U pratat om att boka biljetter till i veckor! Inte för att det är någon brådska, jag som hade fått för mig att de spelade sista oktober. Nåväl. Bokas ska det snarast ändå, seriös konsertabstinens har jag. Hoppas fasiken de är bra live.


Pizza

Jag ska äta pizza, jag ska äta pizza, jag ska äta pizza! Är otroligt sugen på kycklingpizza med curry. Synd att jag inte äter kyckling. Hej!

image13

Konsumtion

Idag har jag konsumerat. Hur klyschigt det än låter så är det trösterikt att shoppa, det ger lite glädjestunder, även om man bara unnar sig något litet. Man känner liksom att fan vad skönt, jag är värd att lägga lite pengar på, jag har tjänat pengar och nu kan jag använda dem för att ge mig själv lite glädje. Och med den senaste tidens depp-väder följer shoppingen naturligt. Idag unnade jag mig Babyshambles nya skiva, ett par lila långa leggings och, inte bara ego-care idag trots allt, rosa bandet (det Lars Wallin designat såklart, visste inte ens att det gamla fanns kvar i handeln, men inte är det det man vill ha).

Babyshambles Shotters Nation var verkligen inte en besvikelse, spattiga gitarr-riff, Clash-kör-mattor, Pete's snygga röst och charmiga texter. Nicely done!

image12

Vill våga ha långa leggingsen med ballerinaskor, rute for me.

Var i skrapan igår. Fint, jag gillar det, men man ska definitivt inte vara där en lördag. Nästa gång blir en tisdag förmiddag precis innan löning (om inte jag som alla andra är relativt pank denna dag). Lite roliga affärer där i alla fall. Jag kände mig intelligent och köpte en engelsk pocket, tänk man kanske blir smart av att plugga. Älskar affären Happy (?) som påminner om presentaffärerna i Mariefred men med lite roligare innehåll. Vill köpa doftljuset därifrån med apelsin-lukt, och definitivt de blingade hörlurarna!

Kvinna, arbetarklass, hetero, 80-talist...

neurotisk, svensk, småstadsuppvuxen, sladdbarn med halvbror... detta gör mig enligt en sociologisk analysmodell till den jag är. Spännande.


Det "fattiga" området i Mariefred
där jag bodde innan jag flyttade
till motsatsen "Guldkusten"

Death Cab och tenta

Jag är äntligen ute ur pluggexilen, tentan är över och det känns som ett stort stressmoment har lyftats från mina nedtyngda axlar. Ojoj.
Imorse laddade jag upp med max-dos Death Cab for Cutie, bästa pepp-musiken som finns på hösten tycker jag. Härligt, men under tentan ringde Your heart is an empty room i huvudet högt över människans formbara sexualitet, etniska integrationsmodeller och symbolisk interaktionism. Paniken var nära när jag tittade ut över havet av prydligt uppradade bänkar med nummerplåt i övre högra hörnet och kanske hundra pers sittandes skrivande med praktiskt taget fruktsallader och godisdiskar uppställt framför sig och toalettlistor och en gubbe som kommunicerade med oss via mikrofon . Det kändes så surrealistiskt och nästan Kakfka-organisatoriskt.

image9

Dexter var jag tvungen att se igår, trots pluggexil, och även Boston tea party.
Dexter (TV6, måndagar 23.00) är skrämmande bra, det är härligt med en tv-serie som verkligen på riktigt utmanar bad-guy/good-guy stereotyperna. Man älskar ju Dexter, och till och med när han mördar är hans repliker fyndiga och witty, och sen åker borren fram. Men tanken som stannar kvar när scenen är slut är inte usch vilken psykopat hemsk hemsk förärad min vad svart, leendet sitter som en smäck på läpparna. Det är härligt obehagligt.
Boston tea party (Kanal 5, måndagar 21.55), ja vad ska man säga. Fullträff igen för Filip & Fredrik, är det fysiskt möjligt för desa två att misslyckas med en programidé?

Middag på Uppland följde tentan och overall...ja en trevlig dag, nu jäklar i havet blir det sovmorgon imorrn och sedan jack-shopping. Höstjacka! Viktigt!

RSS 2.0