Nickel Eye

The Strokes, som är mitt absoluta favoritband, har tagit en officiell paus fram till februari 2009, och under tiden har flera medlemmar sidoprojekt. Albert Hammond Jr har ju till exempel släppt två riktigt trevliga album och var förband till giganten Colplay under deras Europaturné, och trummisen Fab Moretti både spelar gitarr, sjunger och skriver låtar i bandet Little Joy. Och i januari släpper basisten Nikolai Fraiture sitt debutalbum The Time of the Assassins under småcharmiga namnet Nickel Eye. Och det låter riktigt bra! Bland annat Regina Spektor och Nick Zinner (YYY's) har dessutom hjälpt till. Kan bli topp!


Nikolai Fraiture (bild från rockstar.it)

Snökaos, snöstorm, blötsnö?

Enormt mycket och länge har det snöat här i Uppsalat. Jag gissar, utan att ens titta ut för det vill jag inte, att det ligger flera decimeter på marken. Och den ser blöt ut när den stormar ner från himlen, och det slutar aldrig, den har kknappt tagit en paus sen igår morgon. Eller kanske till och med lördag eftermiddag! Igår blev det riktigt stormigt också, man såg liksom byarna komma från flera meters avstånd och då var det bara att ta skydd på lämpligt ställe, typ moderaternas lilla högkvarter på hörnet av mitt kvarter som jag rätt så motvilligt flydde in mot på korta och inte så ambitiösa stadspromenaden som var söndagens typ enda aktivitet (shit vad händer med pluggandet, skärpning på bygget!).

Så idag tänker jag fasiken inte gå utanför dörren, eller kanske till Ica men det är knappt utanför dörren det. Idag är det doftljus, Bright Eyes och läsning som gäller.


Bright Eyes på Hultsfred 04


Den ska jag läsa

     
Och såhär ser det ut utanför mitt fönster



Fredag

Egentligen tänkte jag klaga lite på att det är nollgradigt ute, för det är kallt men inte kallt nog för att blasksnön ska ligga kvar.
Men så kom MGMTs låt Kids på radion som står på här i bakgrunden och då blev det craving! Nu tror jag att jag måste gå och se dem på fredag på Debaser Medis. Vilket ju är synd, för spelningen är faktiskt i nuläget slutsåld. Tråkigt. Kanske borde man då istället bege sig till Fight Club på Mosebacke, där bl.a. detta utmärkta band spelar? När jag nu ändå är i vår kära huvudstad denna fredag.


MGMT får du se om du har skaffat en biljett

På tal om veckodagar så var den här onsdagen rätt chockerande. Komiskt, men kanske ändå inte. Hemlighetsfullt nog tänker jag nog inte skriva mer än så.

RSS 2.0