Nattmacka

Har ingått i pluggexil (nå, nästan ialla fall). Precis läst teori om fängelser och Benthams teori om Panoptikon, faktiskt ett rätt intressant avsnitt i sociologin.

Ser samtidigt Psycho. (Vadå, tjej - simultanförmåga) Gillar den, mysig skräckfilm. Skönt med avbrott från moderna skräckfilmer som bara vräker på så absolut mycket specialeffekter som möjligt bara för att de kan.

Såg CBS 60 minutes förut idag (so much for pluggexil) om nördar som startat företag där de anställt andra nördar som tech suport - de åker hem till oss vanliga dödliga som inte kan koppla ihop HD-teven med surroundsystemet eller vars dator liksom har dött vad ska jag göra hjälp, och fixar problemet och är trevliga. Det var tydligen rena revench of the nerds irl! Härligt! "The nerds might inherit the earth, but we don't want to rule it"

image8
En macka

På dagis (där jag tim-vikar) säger man inte macka, där säger man minsann SMÖÖRGÅS! Men har någon någonsin hört ordet nattsmörgås? (Min blir minirut med avokado och parmesan-ost)

Visst gubben, glöm inte att ta med dig

geväret...



...svarar kvinnan absent-mindedly när "gubben" är på väg till tåget. Visst vore det härligt... och härligt att även böcker med superkomplexa teorier med oändliga antal tanke-led från 60-talet slänger in lite vardagsironi för att statuera exempel. Det gör det lite lättare att plugga. Och det gör solen också, yes!
Undrar vidare om de menar `visst gubben, glöm inte att ta med geväret för att rensa i trängseln´ eller `visst gubben, glöm inte att ta med geväret för att kunna skjuta dig själv när du reflekterar över vardagstristessen´.

Nu är det bara några timmars läsning om symbolisk interaktionism kvar för idag, om jag inte får en ambitiös attack och kör de kapitel Giddens jag inte hunnit med. Fick mail om gemensam efter-tenta-middag för alla på mitt kandidatprogram, kul!

Och, yes, studiemedelsutbetalning idag, lön imorrn. Känns underbart att ha lite pengar att röra sig med igen.

Hej

image6

...skulle jag också ha gjort

Tale of two cities

                            
Uppsala by day                                   Stockholm by night

Har varit uppe sedan 05:43 (jag vet, jättekonstig tid att ställa klockan på men den är bra, inte riktigt kvart i men ändå tre minuter sömn extra jämfört med tjugo i och jag inbillar mig att det gör skillnad).

Har hunnit med:
Morgonbestyr. Förvånar mig varje dag med föreläsning 8 jag klarar av dem i tid
Tunnelbanan som passar tåget fast inte den jag siktade på, såklart
7.11-tåget som fick köa in till Uppsala igen
Att promenera enda till föreläsningssalen så-långt-bort-från-tågstationen-som-möjligt trots 10 minuters försening av tåget, och komma i tid. Detta var: en rask promenad.
Föreläsning i sociologi som var rätt okej och lite ytlig/snabb
11.09-tåget tillbaka till Stockholm, stad 1
Till jobbet i tid
Kvällsportion lättkultur bestående av Aftonbladet, Idol, Boston tea party, Dexter.

Har inte hunnit med (/inte varit tillräckligt duktig och ambitiös för att):
Läsa det jag planerade i morse

Är bisarrt (dagens ord verkar det som) varje gång tåget rullar in i Uppsala eller Stockholm, lite som att jag pendlar mellan två separata liv som jag inte riktigt får ihop. Men jag gillar verkligen Uppsala, än så länge. Och försöker lära mig hitta ett snäpp bättre eller två.




Dexter

image2

Tittar på första Dexter. Bisarrt och sticker ut, men fängslande och roligt tänker jag. Och konstig känsla att sitta och småle åt repliker som
"I'm just finishing up a little project, but I'll come by later" sagt av en blodig upp till öronen (men briljant spelande) Michael C Hall i förkläde och plasthandskar och med en härlig backdrop av fabrik och ett lik. Roligt nontheless.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0