Esther

Är såklart, förutom att vara ett mycket fint kvinnonamn, ett supersött melodiglatt popband från Växjö. Jag visste inte att de existerade längre men snubblade genom elbo.ws-djungeln på låtarna Throw a spanner och I can't promise från deras nya skiva Lie to me, I love a good story. De är väldigt gulliga catchy låtar, inte så mycket mer än så tyvärr. Men de kanske växer med fler lyssningar, eller så är Esther bara ett lagom-glatt catchy band, och det är ju inte fy skam heller! Först hörde jag bandet genom Svt där de spelade i något ungdomsprogram, 2003 tror jag, och jag gillade dem skarpt. Minns att jag även spanade in söta sångaren Markus på Hultsfredsfestivalen samma år vid Shout Out Louds-spelningen i dåvarande Rookie-tältet. Tänk så fort tiden går...



Bild från esthermusic.net, albumet kom 30/6 i år

Popaganda-pepp-låtlistan

Är as follows:

Blind (feat. Antony Hegarty) - Hercules and Love Affair
State '08 - The Embassy
High Drama - Laakso
Pokerkväll i Vårby Gård - Florence Valentin
Ge dom våld - Vapnet
Hurry Up Let's Go - Shout Out Louds
Divine - Sébastien Tellier
Punkrocker - Teddybears
Why won't you talk about it - The Radio Dept.
Huvudet i sanden (feat. Adam Tensta) - Familjen
Istället för musik: förvirring - bob hund



(...och lite annat. Självklart ska ju bob hund ingå, pinsamt nog upptäckte jag att min iTunes är helt bob hund-fri!)


77%

Jag har testat mig. Indie-testat mig.

Caesars intar Popaganda

Popaganda-programmet är med Caesars komplett, och det ser mycket lovande ut! Inte har jag mycket kärlek för Caesars som liveband, men jag hoppas på att herrarna har förbättrat sig sedan 2002(?) då jag såg dem sist (holy friggin shit kan det vara så länge sedan!?!). Klubbgrejorna känns ju också rätt trevliga, Pacific!, I are droid och Doktor Kosmos var alla mycket bra bokningar. Och att bob hund är la grande finale, no surprises, är ju något att se fram emot. Och mindre än en vecka kvar!

Gustav Adolf

Vad är grejen med att just Gustav (eller Gustaf som i Göteborg) Adolf ska ha torg överallt? Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg. Det är väl konstigt.

Nya tider, nya former, nya ballonger

Det är inte ovanligt att se en och annan luftballong segla över Södermalm, men idag kom någon halvtimme efter de regelrätta Globen City- och Aftonbladet-sponsrade ballongerna, detta reklamjippo flygande över Årstaviken.





(fint väder har vi förresten!!!)

Mer Pernilla

I Eva Parkers trevliga blogg uppmärksammades häromdagen att Pernilla Wahlgren röker, detta enligt en bild i Expressen, och visst känns det precis som Parker påpekar, väldigt oväntat? Denna kvinna som på något sätt har en helylle-hälsosam utstrålning som liksom multipliceras med 10 varje gång hon bräker fram fördelarna med Garniers hårfärgningsmedel. Men mer märkligt med denna Expressen-artikel, varför i hela världen vill vi läsa om vänskapen mellan Pernilla och Charlotte Perrelli? Är det för att Pernillas förnamn påminner en del om Charlottes efternamn? Eller för att det är skönt att veta att även kändisar (?) har vänner? Spännande att skriva ner i vår kändis-stalkeranteckningsbok vem Pernilla alternatvt Charlotte, vem man nu föredrar, väljer att äta sin sushi med? Jag vet inte, men det är en fråga jag känner starkt för att fundera mer över, kanske diskutera med en vän över en sushi och lite rosa champange vid Stureplan?

Min nya kärlek Ica-kortet

Faktiskt, inte för att man tjänar några enorma hackor på något av alla bonuskort och påhitt alla butiker tydligen har, så är Ica-kortet, förutom packat med vuxenpoäng, också något som gör skillnad i min vardag. Och kanske lite i min plånbok, men ärligt talat så är det mest för peppen och glädjen när det väl följer med en bonuscheck i den månatliga utsändelsen av den reducerade versionen av tidningen Buffé som jag skriver upp denna rosa plastbit! Och här om dagen fick jag till min glädje en gåva och en riktigt bra rabatt enbart för att jag hade dragit mitt kort för första gången på Ica Globen! Så idag ska jag hämta mitt gratis Gevalia-kaffe och min 10kronors olivolja, tack Ica för att ni gör min dag.


(bild från ica.se)

sol!


Niklas musche

Ja alltså det var väl häromveckan. Jag tittade på fyran i godan ro. Ett program tog slut, och ett annat skulle väl som bäst börja. Då dök han upp. Hallåan Niklas Vestberg. Precis som han brukar göra då och då. Men något stod inte riktigt rätt till hos Niklas. I ansiktet på stackaren satt plötsligt en hårig larv, ett ovanligt lamt försök till mode-smal-mustasch!! Niklas, shave!


Bild från stureplan.se (hahaha)

Och upptäcka ny musik!

Jag kan vara lite seg i starten. Så nu har jag upptäckt Johnossi! Bra saker från Stockholm. Låten 18 Karat Gold spelas mycket på radio nu, och den är super!


Semster

Äntligen är det semestertider för mig. Så min sista jobbvecka planerade jag saker jag skulle göra på nämnda semster. Jag kom fram till följande saker:
Planera hur jag ska spendera nästa lön
Shoppa
Lyssna på morgonpasset i P3
Delta i introtävlingen i morgonpasset i P3
Läsa tre (3) böcker, icke skolrelaterade
Bläddra i en skolrelaterad bok
Nätshoppa
Köpa en presskanna
Göra bra låtlistor i iTunes
Ladda inför popaganda
Gå upp tidigt
Äta mycket frukt
Promenera varje dag
Daytime TV.

RSS 2.0