Christmas spirit

image30
Man borde verkligen börja köpa julklappar snart. Det är så underbart nu med uppladdningen inför julen, julbordsannonser, handelns annonsering och julskyltning, pynt på stan, jag älskar julen så grovt mycket. Känslan liksom. Det är speciellt. Jag är inte ironisk heller, vilket man skulle kunna tro.

Härliga tider med rea på party wear på asos också, fina kläder till jul och nyår skriker med sin frånvaro i min garderob.

Men VAD har de gjort med äkta-julstämings-underbara Coca cola-reklamen!?! Årets är jättetråkig! Jag vill ha tillbaka gubben och lilla pojken och the trucks came over the mountains och fina musiken! Sluta förstör min julstämning Coca cola!! Ingen dricker ändå Coca cola på julen, suckers!

Åh, joy, man får dricka glögg nu.  

Stay tuned for the ultimate jullåtslista, coming very soon in a computer near you (maybe even this one)

Ett litet tips i förkylningstider förresten: naturläkemedlet Kan Jang. Det hjälper faktiskt, och det smakar gott! All the makings liksom. Finns i hälsokostaffärer, och i de flesta vanliga mataffärer också.


every wasted day is going through my head

Sjukdom har härjat i en vecka. Bara segt, och jag har missat två föreläsningar, och snart är det tenta. Det är så grovt uttråkande när man är sjuk, men inte så sjuk att man bara sover, sådär lagom så att man vill ut och göra saker men inte kan. Härligt värre.

Dock blir det tv, en hel del. Alltså såg jag Idol i helgen. Så nu borde väl det obligatoriska gnället över att fel person åkte ut följa, men mja. Visst tusan var Daniel Karlsson definitivt bäst i programmet!
image29

Men det är inte överraskande att svenska folket återigen visar upp kass smak i en utröstningssituation. Håller med Aftonbladets begåvade tv-skribent Karolina Fjellborg när hon skriver att Andreas snyft-historia genererar röster. Juryn bombarderar stackars killen med kritik, välförtjänt i och för sig, och han har lagom till slakten lagt sig till med ett härligt storhetsvansinne ("man kan inte sjunga den här låten bättre än så här"), ja han verkar ju mer än lovligt förvirrad och då blir det såklart ännu mer synd om honom när han blir nermejad av en massiv vägg kritik. Klart att Svensson, Karlsson och Andersson rusar till telefonbordet. Och jag menar, hellre en någorlunda tråkig Idol-vinnare än den man tycker har mest talang, faktiskt. Jag hade inte velat se Daniel paketerad i Idolformatet, ge ut den färdigskrivna skivan, sjunga den härliga vinnar-balladen, och vara bortglömd om två månader. Har killen talang på riktigt så har han ju all chans i världen nu, och det är ju bara om han kan göra något bra man egentligen vill se sådana som han. Bra jobbat svenska folket I say.

Imorrn blir det Editors på Debaser!

Nu måste jag lägga mitt huvud i metod-boken.

Dags att uppdatera, för tusan

Hej och välkommen till jag uppdaterar min blogg så himla sällan så nu börjar det bli dags. Jag gick ut bra i början, men den senaste veckan har blogginläggen inte direkt duggat tätt (läs: inte regnat alls), vilket också har påpekats (japp, känn dig träffad skitunge). Ja, herre min je vilken mängd människor som har väntat och längtat efter denna dag! Nu är den äntligen kommen.

Så vad har hänt, då. Mja. Livet har rullat på som vanligt. Jag har hunnit med en visit i den gamla hemstaden, eller ska jag säga byn. Nåväl. Den såg ut som vanligt. Är det inte konstigt hur man kan komma tillbaka till ett ställe gång efter gång och så har inget förändrats nämnvärt, en väldigt konstig känsla. Man tänker, nu har det gått sån lång tid sen jag beärade denna plats ett besök, nu måtte det vl ha skett stora förändringar. Säkerligen har det flyttat in en hel sekt, alla bönder har gått i konkurs, alla presentbutiker har dött ut och stadskärnan har fått en ny shoppinggalleria. Men icke. Den ganska nya rektorn har dock tydligen sagt upp sig eller hur det var. Fast det är skönt. Man kan alltid komma tillbaka till sin barndoms stad liksom. Eller inte sin. Min (och tydigen Martin Melins. Ja han från Robinson, polisen). Hann också med utgång på ett litet ställe som heter BK i Strängnäs. Det var intressant, om inte annat. Helt okej, men inte en favorit. Det är verkligen en helt annan värld än här i Stockholm. De spelar Ronny och Ragge, bara en sån sak. Stänger dessutom 2, men man köar ut till 3 ändå.

Försöker följa Prison Break men den här säsongen kan jag bara inte koncentrera mig. Bättre då Dexter, direkt efteråt på 6an!

Bäst i musiken just nu är förövrigt:
Flux med Bloc Party
My Cool med Adam Tensta (från Tensta! Surprise surprise!)
Puppet on a string med The Hives (men hela Black & White album är super)

Och ja, tackar som frågar, min första hemtenta gick utmärkt.

Snart ska jag beställa från asos-rean! (För snart är det löning. Och studiemedel-ing!)

Åhlens city har för övrigt fint julpynt på fasaden. Kanske borde börja julhandla snart och för en gångs skull vara ute i god tid?

Idol, the show that matters

Mor: Alltså, om Christoffer åker ut...då...då blir jag så ledsen...neeej...usch...då slår jag sönder tv:n!

Nytt husdjur

image22
Jag som alltid har velat ha en varan!


Uppsala-Stockholm

På dagens hemresa hamnade jag i första klass. Helt oavsiktligt. Hm. Framför oss på tåget satt Kristian Luuk. Sen kom det en kontrollant. Han var så gullig. Han verkade nästan tycka att det var pinsamt att säga till oss att vi minsann satt i fel klass. Så vi satt kvar. Kristian läste tidningen. Kristian pillade med mobilen. Han hade hängt upp sin varma vinterjacka med stor luva på galgen i första-klassgarderobhörnan. Överviktiga mannen till höger sms:ade. Fina damen framför honom pratade tyst i sin mobil, och sneglade skamset upp mot mobilförbuds-skylten. Äldre damen framför henne plockade upp en spegel och findamfärgat läppstift bättrades på. Så går det till i första klass.

image18
En annan första klass (bild från titanicnorden.com)


Vem visste förresten att mobilförbudet på tunnelbanan inte finns längre? Läste det i City igår tror jag, det var verkligen surprise surprise! Skönt dock.


Nyårsklänning?

Det gäller att vara ute i god tid. Har jag hört alltså, jag lever inte efter det själv (ungefär som SL).
Kollade in den här klänningen från asos.com för ett tag sen men tyckte nog att den var lite väl dyr. Nu finns den på rean. Funderar på att slå till.

image17

SL-vinter

På tunnelbanans skyltar kunde i morse läsas: P.g.a. halt spår körs tunnelbanan i reducerad fart vilket orsakar förseningar. Nu är det vinter i SL-världen. Bright idea på SL-kontoret; hm, nej vad säger ni kära medarbetare ska vi ta och utarbeta strategier för den stundande vintern i år? Nej, ursäkta mig, framförhållning är väl inget att ha.


Belägrad

Kollade runt på lägenheter som uthyres i Uppsala på blocket.se, minding my own business, då något intressant dök upp! Men...jag vet inte?

Dog Tony?

Vilket bogus-slut på sista Skins för säsongen. Det är verkligen en utmärkt serie, skönt bildspråk, humor och skruvad dramatik. Men dog Tony?!?

image16
...hoping very soon!

Även sista avsnittet av Veronica Mars ikväll, också en riktigt bra serie. Jag började nog mest kolla på den för att Dandy Warhols bästa låt We used to be friends är vinjett, men den visade sig verkligen vara en kvalitetsserie, särskilt den senaste säsongen. Åh, trist med säsongsavslutningar.

Till något roligare, shopping! Jag och mor hade en shopping-date idag och tog oss till Sickla köpkvarter. Jag hittade inte regntäta varm-jackan med fodrad luva från Didriksons på Inter Sports junioravdelning, den perfekta skräpväder- och arbetsjackan, sk ajag någonsin hitta den i strl 150 i svart och rosa tro. Efter det fiaskot följde underhållande fika. Beställde två cappuchino, och kvinnorna bakom oss i kön en latte. Efter tio minuter (hur kan det ta så lång tid att göra tre kaffe?) kommer två latte utvandrande till oss. De två cappuchinoarna(?) står framdukade hos de två kvinnorna från kön. Lite småsura säger vi till, eh ojdå från servitris som sedan går och hämtar våra cappuchinos från de andra kvinnornas bord där de har stått i typ fem minuter och ställer dem framför oss. Eh? Säker på att kvinnorna inte har smakat lite på dem? Och varför sa inte kvinnorna till när de i stället för en latte fick två cappuchino framför sig? Väldigt väldigt märkligt. Nåväl. Nu till fynden. Två par stuprörsjeans, mörkblå och grå, precis vad jag letat efter efter att ha insett att min jeans garderob består av Cheap Mondays, Cheap Mondays och åter Cheap Mondays, på Vila, för totalt 299 kronor. Hoppas verkligen att det inte är sådana som töjer sig. Yey for me.

RSS 2.0