Btw...

...så gillar jag verkligen Spotify (tack Ulle)!

Istället för läsning: bloggning!

Läsningen av Marx' Kapitalet har gått framåt, men nu när det bara är 30 sidor kvar är det helt avstannat. Boken ligger uppslagen på sängen här bredvid mig, men jag ids inte!! Igår shoppade jag de andra böckerna för kursen, tegelstenen Det andra könet av Beuvoir och Den Protestantiska Etiken och Kapitalismens Anda av Max Weber. Saknar bara Durkheims The Division of Labour in Society och sen är jag all set. Faktiskt, trots mycket gammelkrångelspråk jättekul att läsa sociologiska klassiker, rolig kurs.

Jag förstår inte hur det kan vara tisdag för det känns som helg, med alla dagar utan lektioner, det blir slappdag efter slappdag och dåliga sovvanor med frukost vid 11 och svårt att sova innan 1. Förra veckan var nästan helt lektionsfri, så på torsdagen bestämde jag och Kirris oss för att ta oss till Stocken, det gick dock sådär och vi var för sent ute och kön var stängd, så det blev istället besök på Upplands nation som ligger mer eller mindre runt hörnet från lägenheten. En lugn och trevlig pubkväll allt som allt!

   
Precis innan utgång, jag har reafyndade bodyn från Ida Sjöstedt/Monki

Torsdagen följdes av en superfredagskväll i lägenheten med goood mat och vin. Gorgonzolapasta med vitlöksbröd och körsbärstomater och Casillero del Diablo på det! Såhär såg det ut i vardagsrummet. Tyvärr var inte vår senaste fjärdedel Linn med, men nästa gång är det pizzakväll och då är du där, basta.

 
God mat / Kristin och Agge

Ja och Upplands pub verkar ha blivit mitt nya stamhak, igår var det dags igen.

Jag invigde min nya Gina Tricot-tee som är superskön, plattade håret och pallrade mig två kvarter bort

Jag och Linnea hade planerat värsta supermiddagen men tyvärr var det många som inte kunde attenda och det blev vi och Måns som åt nachos och toast och pommes och öl och cider, med senare uppdykning av Oskar, Henke och Linn. Mycket trevlig kväll allt som allt, dock kallt och snö när jag och Linn traskade hemåt men! Det är ju nära!

Anyways, nu blir det promenad med Kirris och ingen Marx förrän senare....

Stockholmsdubbeldag

I måndags begav jag mig till vår kungliga huvudstad för att möta upp mor och fika på söderorts bästa fik Javasavi på Årsta torg! Suveränt god jättebulle intogs och jag hämtade ut mitt lånade ex av Karl Marx Kapitalet som är första boken i första delkursen i sociologi b som körde igång i samma dag. Tisdagen blev sen både jobbig, kall, blöt och trevlig i en liten röra. Vaknade gjorde jag klockan 6 på morgonen, tänkte åh skönt då kan jag ta det extremt lugnt, somnade om, vaknade 8 och fick redigt bråttom då jag skulle ta bussen 8.30 från Gullmars till Hornstull och min frisör Petra. Men jag hann, fick äta en frukost utspridd på typ tre timmar, och startade med en banan på bussen. Petra gjorde som vanligt ett utmärkt jobb och jag tog mig nöjd och glad tillbaka till föräldrarnas lgh för att äta lite till innan jag skulle hänga med Ulle. Vädret var kallt och slaskigt. På Gullmarsvägen tutar plötsligt en skåpbil på mig, det är min far som åker omkring och chillar på arbetstid! Nej skämt åsido han är en hardworking guy min far, och pratsam vilket resulterade i att jag stod vid vägkanten och snackade skit i typ tjugo minuter, min tidsplan blev ruckad på och jag blev försenad till medis och mötet med U, sorry min vän att jag undantagslöst är sen! Vi hade en trevlig Tullys-fika med skvaller och chaite, och sedan blev det lite shopping längs Götgatsbacken då jag såklart hade glömt nycklarna till lägenheten och var tvungen att posta in mors nycklar och alltså snällt fick hänga på stan tills tandregleringstiden vid tre-snåret. Men är det något jag saknar med Sthlm så är det faktiskt shoppingen på söder, jag älskar verkligen stråket vid Götgatsbacken och Brunogallerian som har Sveriges grymmaste H&M där jag förutom att fynda en top sprang in i halva Melody Club. Sångaren Kristofer Östergren har jag sett åtskilliga gånger förr, vi har visst samma stråk han och jag!


BK Centralen med City

Tandregleringen gick inte bara bra utan fruktansvärt fort och jag som hade beställt tågbiljetter i förväg för att dra fördel av SJ:s 25-kronors kampanj under januari hade bara att åka in till Centralen och hänga där i drygt en timme tills mitt tåg skulle avgå. Det var bara att dra åt sig en City, köpa en fiskburgare på Burger King, mitt absoluta favoritsunkmatsställe, och sitta av tiden och spana på folk, överraskande underhållande.

Nu är det slut

Nu är galan slut, kvällens bästa uppträdande var absolut det kombinerade Hello Saferide-Detektivbyrån-Markus Krunegård-uppträdandet, klockrent med sax-beat och grejer. Påmindes återigen om hur otroligt bra Markus låt Jag är en vampyr faktiskt är, den påminner mig om Stockholm, såklart, och "hela världen är så underbar på bussen in till stan" är verkligen hur man kan känna sig ibland på just bussen in till stan. Jag blev lite Stockholms-nostalgisk, särskilt då Anna var här och hälsade på mig en snabbis idag och påminde mig om gamla tider! Apropå Markus Krunegård, han verkar vara en väldigt rolig prick, inte minst att döma av hans dialog med publiken när han i våras spelade i slottsparken här i Uppsala. Den lät ungefär så här.
Publiken: Vi älskar dig Markus!
Markus: Jaa älskar är ett starkt ord, men jag tycker väldigt mycket om er också.
Skön snubbe. De stora frågorna efter att galan nu är slut är som följer:
  • Varför har ann westin ärmlöst? (annars var hon rätt rolig)
  • Varför vann Lykke Li överhuvudtaget ett pris? Hon är ju verkligen lite lätt överskattad.
  • Varför vann inte Hellacopters guldmicken? Håkan är en fantastisk liveartist men han har vunnit den förr, och Hellacopters borde ha fått den i år av lång och trogen tjänst, ett otroligt stabilt live-band med hög lägsta-nivå som i år tyvärr gjorde sina allra sista spelningar.

Markus Krunegård i slottsparken, Uppsala

Årets Dans

Var är Familjen och varför är de ej nominerade till Årets Dans?

Galet.

Det roliga med presentationen av Årets Låt-låtarna var att versionen av Amanda Jensens och Kleerups och verkligen Takidas låtar med Sirqus Alfon solklart överträffade orginalen. Himla bra att Markus Krunegårds utmärkta låt vann, fantastisk låt.

Och en rolig grej med P3 Guld-galan är att P3-märket på den lilla scenen där prisutdelarna och vinnarna står ser ut som BD-märket. Nu tusan är det Soundtrack of Our Lives, alltid kul att se estradören Ebbot med band.


Jag kollar på p3 guld!


TSOOL

Nu är det lite tråkigt

Eftersom att jag inte gillar Hammerfall så mycket ska jag passa på att nu när de spelar hylla Håkan Hellströms tacktal och den goda smaken att bjuda in showen Sirqus Alfon att spela på P3 Guld! Håkan höll det kort och konsist och tackade sin publik, bra jobbat. Sirqus Alfon stod jag i regnet (?) på Hultsfred 06 framför den minsta scenen som jag tyvärr inte kommer ihåg vad den heter, kanske Jamobilen, och såg med min vän Johanna, det var en otroligt intressant upplevelse med mycket glädje och yra och en megafon, kul att se dessa showmän på tv, bra där p3.


Sirqus Alfon (www.sirqusalfon.com)

Ensam med TV:n

Som en låt med Mitchell Brothers ju heter om jag inte minns fel! Nu sitter jag ensam i lägenheten, K gick just ut för att äta middag och kvar är jag och det är tråkigt men just idag är det okej för nu är det P3 Guld-galan (SVT1)! Det känns som den mest värda av alla galor som är nu om året, och den inleddes alldeles utmärkt alldeles nyss av Håkan Hellström. Dessutom har jag sluppit koppla upp en helt annan tv, för nog för att denna är TLs och hon har flyttat, men sötnosen lämnade kvar sin tv, som vi ska pynta lite för sen! Yes! (Så Linn, du kan ta det lugnt).

Nu ska jag koncentrera mig på Årets Artist-priset och mina nudlar med curry och tonfisk, ciao! (Det blev Håkan icke oväntat, men alltid bra!)

Grooveshark

I like it! Allt finns inte såklart, men det är hyfsat utbud på denna stream-site. (För att jag inte fått nån inbjudan till Spotify än).

Nytt!

Inlägg, år, krig, termin, roomie...

Jul och nyår har alltså passerat igen, som vanligt med många trevligheter, en del stress, dammsuga innan släkten kommer, hej och hå, planerande och så vidare va. Men ovanligt lyckat blev det faktiskt för mig. Julen firades för ovanlighetens skull med lite av släkten, vi var bara 6 stycken allt som allt och inga barn, så resultatet blev en schysst avslappnad tillställning med perfekt mat, youtube-ande, tårta, snapsvisor och presenter. Själv avslutade jag dagen framför Mordet på Orientexpressen i mitt gamla rum, som har blivit ett gästrum, hemma hos mor och far!

 
Med mina nya raggsockar, katten var med också!

Nyår var som alltid var planerat i sista sekund men blev hur bra som helst, trots katastrofal matbrist på Willys i S-tälje. I denna stad förtärde jag god fisksoppa och blandade drinkar med min kära barndomsvän Malin och hennes supertrevliga sis. Vidare tog vi oss efter ett parti fia med hutt till pendeln för färd till stan, och mötte upp min pal A, för att köa en sväng och dansa in nyåret på Debaser Slussen. Mycket trevligt sällskap och goda drinkar blev det, och musiken var såklart utmärkt, alltid kan man lita på debban! Tack tjejer för ett supertrevligt nyårsfirande, trots att vi missade de tydligen obetalbara och überenorma fyrverkerierna på något väldigt märkligt vänster.

   
Middag, jag, och gänget

Anyways, idag har så det sista arbetsmomentet innan Psykologi A kan läggas till bedrifterna avklarats, en redovisning av laboration om relationsprofiler, och det gick helt okej bra! Grattis till oss som nu har klarat av alla programmets A-kurser och kan se fram emot trevliga fortsättningskurser i 1,5 år till. Redan på måndag börjar den nya terminen och för mig innebär det återfärd till Engelska parken och Sociologin, väldigt trevligt. Dessutom kan jag då tracka min roomie Kirris ännu mer än jag redan gör då språknördarna också hänger i Eng parken, ho ho ho. På tal om roomies så har min classmate Linn hunnit flytta in sen sist, och efter mycket om och men med kartonger i vardagsrum, sängflyttar och rumsdelningsstrategier har allt ordnat till sig, Linn har fått sitt rum, och TL har lämnat oss för vidare vistelse i min ex-hemstad. Suveränt trevligt med detta tillskott i Torsgatan 11-gänget, och nu har jag oftare nån att gå hem med efter utekvällarna!

Jag skulle vilja orka göra en ambitiös 2008-summary med listor och skit för att det är så roligt att ha, men så länge får det bli såhär.

2008:
  • Jag flyttade hemifrån...
  • ...blev av med en tandställning
  • ...klarade Pedagogik A
  • ...jobbade typ heeela sommaren, tråkigt nog, men på mitt första ordentliga heltidsjobb
  • ...tittade på seniorer som dansade så att jag själv längtade till pensionen, och skrev om det för pengar
  • ...tittade på orkidéer och skrev om dem för pengar
  • ...var inte på Hultan, men väl på Popaganda
  • ...hade en riktig sommarsemesterhelg med Uppsala-tjejorna på landet nära M-fred
  • ...läste Psykologi
  • ...en roomie blev utbytt
  • ...upptäckte MGMT, Lightspeed Champion och Glasvegas som alla andra
  • ...började älska Debaser
  • ...tyckte att Familjen var sommarens soundtrack
  • ...såg grymma spelningar med Monde Yeux och Cut Copy
  • ...åt grymma middagar med grymma vänner på Chutney (billigt!)
  • ...hade värsta fest-våren med Mirkkis
  • ...fick besök i mitt nya hem
  • ...såg grymma Polisorkestern som kom bort och filmatiseringen av min kusins roman Låt den rätte komma in
  • ...försökte skapa ett nytt stammis-ställe i Café Cosmo, still trying
  • ...fick en ny Nikon-kompakt och började smida planer på inköp av D40x och senare D60, still thinking
  • ...hade tråkigt kasst med pengar fram till juli, och sen roligt mycket
  • ...blev stammis på Ica Luthagen
Update! Listan blev lite okomplett, här följer tillägg.
  • Jag hade en regnruskig GBG-helg med min Sthlms-kära vän A
  • ...en roadtrip med mor till Oskarshamn och superhärligt hotell med egen uteplats, Gränna tror jag kördes igenom och även Mariannelund och Eksjö, med målet några dagar hos mors goda vän och min substitutmoster Ingrid där vi blandade goda drinkar och gick på stranden
  • ...såg en spelning med Pacific! som också var lite sommarens soundtrack
  • ...fick en smörgåsgrill!




Och så har gammal konflikt blivit krig igen, det är ett orättvist och fult krig och hittills har 1000 människor dött i onödan. Det absolut minsta man kan göra att bojkotta produkter från Israel för att inte stödja ekonomin i det land som använder övervåld för att hämnas på en organisation de själva vidhåller är terroriststämplade, vad är ni själva då?

Produkter med ursprung i Israel, kopierat från www.bojkotta-israel.nu
Frukt och grönsaker av märket Jaffa, Carmel och Top.
Se alltid efter ursprungsland när du handlar frukt och grönt.
Djupfryst mat från Hälsans Kök.
Viner av märket Carmel och Golan Heights Winery.
Hudvårdsprodukter av märket Ahava och DSD.
Tampong, Apoteket tillverkare Rostam Ltd.
IT-produkter: WizLan, Checkpoint, RiT, RadGuard, Algorithic, Ossi Scandinavia AB.
Håll även utkik efter streckkod 729 som är Israels landskod.

RSS 2.0