äntligen!



soooool! och lite sommarvänliga temperaturer. bådar gott för tisdag och bryggan!

vimmel

Här i Upp-town börjar valborg redan dagen innan sista april, kallad kvalborg, och slutar dagen efter, kallad svalborg. Fyndigt? Jovars. Efterlevt? Mja, här körde jag i alla fall kvalborg.

Lugnet efter stormen eller allt rullar på

Long time no hear! Men uppsatser har avslutats, kanslichefer för den beridna högvakten har intervjuats, valborg i Uppsala har genomlevts. Staden var galet levande med sol sol sol och fest fest fest under några dagar kring sista april, och sedan död död död och regnig. Men eftersom jag och min uppsatspartner är så fruktansvärt effektiva har pluggläget varit lugnt och veckan vart ett välbehövligt minilov. Nu är det ny vecka, ny delkurs och sammanställning av min artikel till seniortidningen Trivsel. Dock har vädret blivit höstlikt igen, och eftersom jag tydligen är en vädermänniska, så har jag kommenterat detta typ tio gånger redan idag till bland annat roomie Kristins förtret. Men vafan. Om man vänjer sig vid strålande sol och sommartemperaturer och sedan kastas tillbaka till nordliga vindar och regn piskande i ansiktet är det väl inte konstigt att man undrar om det verkligen är sant.

Maj innebär födelsedagstider, grattis till Krick som redan lyckats fylla gammal (23, hahaha!) och fick ett melodiägg av oss vitsiga roomies. Snart är det min tur, då jag hedrar grannlandet Norges nationaldag med att fylla 21, och alltså får dricka lagligt i USA till exempel. Och för er som inte vet vad melodiägget är: melodiägget är ett plastägg som kokas tillsammans med ägg, och som genom att spela olika melodier signalera när ägget är löskokt, medium eller hårdkokt. Den första melodin är Killing me softly, bara en sån sak! Fruktansvärt roligt. De fina melodierna låter ungefär som fina melodier lät innan mobiltelefonernas polyfona ringsignaler, alltså ungefär som en gammal 3310.

Nej, nu åter till den fina svenska traditionen som är Den beridna högvakten och dess parad! Bjuder på en bild från valborg:


Använde min gamla skräp-Minolta, ifall Ulle exempelvis är orolig för min Nikon.
Kameran blev lite lätt champagnedränkt, nämligen.

RSS 2.0